Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، شبکه تلویزیونی المنار اعلام کرد: در دوران اشغالگری آمریکا بر عراق حدود ۳۵۰ میلیارد دلار از درآمد‌های نفتی این کشور به خارج از عراق قاچاق شد و به تعبیری از بین رفت، اما بغداد این روز‌ها برای بازگرداندن این میزان از درآمد نفتی به کشور تلاش می‌کند.

عراق پس از بازگشت آرامش و ثبات، در اندیشه بازگرداندن درآمد حاصل از آن بخش از محموله‌های نفتی به کشور است که در طول هفده سال از عراق خارج شد و دیگر بازنگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبلغ تضییع شده در این سال‌ها بیش از ۳۵۰ میلیارد دلار اعلام شده که بخش عظیمی از آن در دوران اشغالگری آمریکا بر عراق بوده است.

رحیم الدراجی، عضو کمیسیون مالی پارلمان عراق می‌گوید: براساس گزارش‌های موجود، اموال قاچاق شده به خارج از عراق به ۳۵۰ میلیارد دلار می‌رسد. همچنین برخی گزارش‌ها این میزان را ۴۵۰ میلیارد دلار اعلام می‌کنند. براساس این گزارش‌ها حدود ۳۶۰ میلیارد دلار از سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ و ۹۰ میلیارد دیگر در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به خارج از عراق قاچاق شده است.

صباح الساعدی، رئیس جنبش اصلاح و تغییر عراق به المنار گفت: از تریبون شما از دولت عراق می‌خواهم با توجه به دلایل و مستنداتی که در اختیارشان قرار می‌دهیم و همچنین با توجه به اعترافات مافیای فساد در کمیسیون مبارزه با فساد، افرادی را که در این کار نقش داشته اند، بازداشت کند تا این پرونده به جایی برسد. اشغالگران عراق را ویران کردند. پل برمرِ ملعون بود که روند فساد را در کشور بنا نهاد و بذر فساد را در کشور کاشت.

کمیته مبارزه با فساد‌های مالی در عراق در حال بررسی و ردیابی پول‌هایی است که با این روش از کشور خارج و در بانک‌های خارجی سپرده گذاری شد. این کمیته همچنین در پی آن است تا افراد و نهاد‌هایی را که در این پرونده نقش داشتند، تحت پیگرد قرار دهد، ماموریتی که دشوار به نظر می‌رسد، اما ناممکن نیست. عراق در این زمینه خواستار حمایت‌های بین المللی شده است و تلاش هایش تنها برای پیگیری اموالی نیست که پس از سال ۲۰۰۳ از کشور خارج شده است بلکه پیگیری اموالی نیز رصد و پیگیری می‌شود که در دوران رژیم صدام از کشور خارج شده بود.

کمال محمد کارشناس اقتصادی به المنار گفت: اموال هنگفتی در این دوره و حتی دوران قبل از سقوط صدام یعنی قبل از سال ۲۰۰۳ از کشور خارج شده است. حتی نظام حاکم بر عراق اموال را به خارج از کشور قاچاق و به صورت گسترده در بانک‌های خارجی و بانک‌های عربی سپرده گذاری می‌کرد,.

چون در دوارن اشغالگری، نظارتی بر فعالیت نهاد‌های دولتی نبود. همین امر موجب بحران در حوزه مالی و سرقت اموال می‌شد. امروز دولت عراق تلاش می‌کند با حسابرسی از افراد، نهاد‌ها و مراکزی که در این پرونده نقشی داشته اند، موضوع را بررسی کند، به این دلیل که این کار در حمایت از اقتصاد کشور بسیار اثر گذار است. کمیسیون‌ها و کمیته‌های دولتی مربوط نیز سعی می‌کنند هفده میلیارد دلار از پولی را که در دوران حاکمیت پل برمر بر عراق، سرقت شده بود، ردیابی کنند. این پول برای بازسازی کشور اختصاص یافته بود، اما در ادامه مبلغ مذکور گم شد و بر اساس گزارش کمیسیون مبارزه با فساد پارلمان عراق، دلایل و مستندات نشان می‌دهد شرکت‌های آمریکایی این پول را از عراق خارج کرده اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قاچاق فساد ۳۵۰ میلیارد دلار میلیارد دلار کشور خارج بر عراق خارج شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بلومبرگ در گزارشی نوشت: همه ارز‌های شناخته شده به جز یکی از ۲۳ ارز اصلی کشور‌های در حال توسعه که توسط بلومبرگ ردیابی شده اند، امسال در برابر دلار کاهش یافته اند.

پشتیبانی بزرگ پشت دلار، «استثنایی گرایی» آمریکا بوده است. در حالی که بیشتر اقتصاد جهان تنها شاهد رشد متوسطی است، داده‌های آمریکا از اشتغال گرفته تا خرده‌فروشی تا تورم اغلب پیش‌بینی‌های تحلیلگران را شکست داده است. این امر باعث شده است که معامله گران از شرط بندی بر روی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو خودداری کنند، که به افزایش سود در دلار کمک کرده است. شاخص دلار بلومبرگ که ارز آمریکا را در برابر ۱۲ همتای اصلی خود ردیابی می‌کند، امسال بیش از ۴ درصد افزایش یافته است.

نرخ بالای بهره فدرال رزرو در حال حاضر ۵.۵ درصد است، به این معنی که سرمایه گذاران می‌توانند بازده جذابی از نگهداری دلار بدون نیاز به پذیرش ریسک نرخ ارز ناشی از ارسال وجوه به بازار‌های نوظهور دریافت کنند.

ارز‌های آسیایی در سال جاری شاهد برخی از بزرگترین کاهش‌ها در نرخ بهره بانکی بوده اند، عمدتاً به این دلیل که نرخ‌های بهره بانک مرکزی در این منطقه نسبت به سایر بازار‌های نوظهور پایین‌تر است. به عنوان مثال، معیار مالزی، ۲.۵ واحد درصد کمتر از فدرال رزرو است، که یک رکورد برای این کشور آسیای جنوب شرقی است. نرخ‌های معادل در تایلند، کره جنوبی، تایوان و چین نیز کمتر از ایالات متحده است.

این گونه دلار آمریکا با سرکوب ارز کشور‌های آسیایی در حال توسعه، در بازار جهانی قدرت نمایی می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجازات سنگین شرکت پتروشیمی متخلف در قزوین
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • توقیف ۳۴ دستگاه شوتی با ۷۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • جریمه ۳ میلیارد تومانی قاچاق سوخت، برای مدیرعامل واحد تولید فرآورده‌های نفتی
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟
  • اعتراف متهمان شبکه‌های فریب و قاچاق دختران
  • رشد ۲۳ درصدی درآمد کچاد در فروردین ۱۴۰۳